Een hamburger, met gebakken uitjes, kaas, sla en een beetje samurai saus. Het klinkt als een onschuldig recept voor een simpel broodje hamburger. Tot je hoort dat deze producten gestapeld worden tussen een bolus. Het is een nieuwe uitvinding van broodjesbar Friso: de bolus burger. "We wilden een Zeeuws product op onze menukaart zetten en dachten meteen aan bolussen", vertelt Nigel Tjong, eigenaar van de broodjesbar.
Ongeveer anderhalf jaar geleden nam Nigel de zaak over, nadat hij er al tien jaar had gewerkt. "Ik wil steeds meer blijven ontwikkelen en nieuwe dingen brengen, dus nu zijn we met dit concept gekomen." Hij doelt dan op de nieuwe bolus burger die sinds afgelopen vrijdag op de markt is. Het is in principe gewoon een burger zoals je gewend bent, maar dan met een bolus in plaatst van een broodje. "Samen met een bakker hebben we dit bolusbroodje ontwikkeld. Het is zijn dus niet twee bolussen die alles samenhouden", zegt een trotse Nigel.
Dat het nu al een succes is bleek snel, want sinds de introductie van de burger, afgelopen vrijdag, is die al zo'n 200 keer verkocht. "We krijgen veel positieve reacties en mensen komen terug om hem nog eens te halen." Maar het geheim wil de uitvinder niet de wereld in slingeren. "Dat laat ik nog even geheim, maar het zit hem wel een beetje in de verschillende testen die we hebben gedaan en het feit dat het een streekproduct is helpt ook mee."
Of we binnenkort nog andere streekproducten, zoals mosselen of oesters zien? "Wie weet."
Door: Rens Schuit

