Terneuzen zet nieuwe stap burgerparticipatie

Geplaatst: 3 april 2023 om 13:56

Terneuzen lanceert maandag 3 april het online participatieplatform doemee.terneuzen.nl. Op dit platform kunnen inwoners meedenken en meedoen met projecten van de gemeente. “Het is belangrijk dat mensen makkelijk mee kunnen praten over veranderingen in hun straat of het opknappen van het dorpsplein. Het digitale platform is daarbij een toevoeging en vervangt geen bestaande mogelijkheden.”

Het motto van de nieuwe website is simpel volgens de gemeente: ”Doe mee en deel je mening of idee. Dit starten wij met vijf projecten. Over deze onderwerpen kunnen inwoners en ondernemers hun stem laten horen.” Eén van deze vijf is de inrichting van de Markt in Sas van Gent: “Inwoners van het dorp kunnen aangeven of de inrichting aansluit bij hun wensen. Dit is het begin- of eindpunt van de groene verbindingszone tussen de nieuwe supermarkten op bedrijventerrein Sassepoort en het centrum. Wij horen graag wat de inwoners hier van vinden.”

Onderwerpen
Waar over dit eerste onderwerp alleen om de mening wordt gevraagd van mensen uit Sas van Gent, wordt de mening van iedereen uit de gemeente Terneuzen gevraagd over een aantal andere zaken. Daarbij gaat het om het parkeren in Terneuzen, de nieuwe onderwijslocatie van Campus Terneuzen en elektrisch autorijden. Zo kan de gemeente gerichte vragen stellen aan bepaalde inwoners, en ook algemene vragen stellen om de mening van de hele gemeente te peilen. Wethouder Jeroen de Buck benadrukt het belang van de mening van inwoners: “Met doemee.terneuzen.nl bieden we inwoners een makkelijke manier om mee te denken of om hun mening te geven. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld ’s avonds naar een bewonersbijeenkomst te komen. Reageren op onderwerpen via het platform kan vanachter de keukentafel, in een pauze of ’s avonds op de bank.”

Gratis en veilig
Iedereen kan de projecten op het platform bekijken. Ga hiervoor naar doemee.terneuzen.nl. Om actief mee te stemmen of een mening te geven, is (gratis) inschrijven noodzakelijk. Het is ook mogelijk om via de onlangs geïntroduceerde Hoplr-buurtapp mee te doen. Aanmelden voor de buurtapp kan via hoplr.com. Voor zowel de buurtapp als het online participatieplatform geldt dat gegevens niet verkocht worden en er geen reclame voorbijkomt. Naast dit interactieve platform waarmee inwoners en ondernemers in gesprek kunnen gaan over initiatieven, blijft de website terneuzen.nl uiteraard ook een informatiebron. De gemeente kan dit platform mede realiseren door geld van het Rijk vanuit de Regio Deal ‘Zeeuwen Zelf aan Zet’.

Door: Johnny Willeboordse - GO-RTV

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Country & Western. Johan de Jong dinsdag 28 mei '24 • 20:00 uur
  • Onderweg. Richard van Damme dinsdag 28 mei '24 • 17:00 uur
  • Onderweg. Richard van Damme dinsdag 28 mei '24 • 16:00 uur
  • De Middagbreak. John Lindgreen dinsdag 28 mei '24 • 13:00 uur
  • De Middagbreak. John Lindgreen dinsdag 28 mei '24 • 12:00 uur
  • Het Trefpunt. Jean-Paul Weerman dinsdag 28 mei '24 • 11:00 uur
Bekijk meer