Scalda studenten winnen 10 medailles op het NK voor vakmanschap

Geplaatst: 25 maart 2019 om 09:31

Afgelopen week deden 19 Scalda studenten vanuit 18 vakrichtingen mee aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen: Skills The Finals. De Scalda studenten wisten gezamenlijk 10 medailles binnen te halen, waarvan drie gouden, drie zilveren en vier bronzen. Drie dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de wedstrijden in de RAI, waar in totaal 1000 studenten aan deelnamen.
Studenten Dirk Harpe (Autotechnicus) en Melvin van der Borgt (Bedrijfsadministrateur) wonnen vrijdag een gouden medaille op het NK voor beroepen. Student Ike Vermeulen (CAD-tekenen) wist zijn titel ‘Nederlands Kampioen CAD-tekenen’ te prolongeren. Hij sleepte vorige week voor de tweede maal een gouden medaille in de wacht. Studenten Maxime de Pan (Tandartsassistent) en Maxim Janse (Verkoopspecialist) scoorden een zilveren plak. Student Gerben Swart won vorige week zilver tijdens het NK CAD-tekenen.
Studenten Tham Cao (Gastheer/gastvrouw), Maurice Bal (Elektrotechnicus), Christiaan Riedijk (Sanitaire- en verwarmingstechnicus) ontvingen met hun derde plaats een bronzen medaille. Student Tessa Snijders (Dierverzorger) deed in februari al mee aan het NK en won ook brons.

“Drie nationaal kampioenen en 10 medailles op 19 deelnemers. Een prestatie waar we als Scalda ontzettend trots op zijn,” aldus Bianca van der Meijden, Skills coördinator binnen Scalda. “Het zijn pittige dagen waar ook de nodige emoties bij komen kijken.”

WorldSkills 2019 in Kazan
Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. De gouden medaille winnaars maken kans om namens Team NL deel te gaan nemen aan WorldSkills 2019, het WK voor beroepen in augustus in Kazan (Rusland).