Drie dagen strand in Sas van Gent

Geplaatst: 10 juni 2024 om 14:07

Sas van Gent ligt het komende weekend een beetje aan zee. Althans, je zou het op het Keizer Karelplein wel gaan denken. Een massa strandzand is er aangevoerd voor de 28e editie van het Savok Beach evenement. Drie dagen strandvolleybal in hartje Sas. Een grote zandbak van 44 bij 22 meter biedt ruimte voor vier velden, waar van jong tot oud, van recreatief tot bloedjefanatiek zal strijden.

Vrijdag
Vrijdag wordt er om 19:00 uur wordt gestart met het Jeugd-Seniortoernooi met veertien teams. Dit zijn jongens en meisjes tot 18 jaar die samen met een deelnemers boven de 18 jaar twee tegen twee wedstrijden spelen. 

Dit jaar wordt voor de tweede maal ook deze avond vanaf 19:00 uur het voetvolleytoernooi georganiseerd. Met o.a. deelname met 16+ spelers van HVV, Corn Boys en Ria-W. De wedstrijden vinden plaats op een speelveld van twee maal acht bij acht meter waar drie tegen drie wordt gespeeld. Na afloop, vindt de prijsuitreiking van beide toernooien plaats. Deze avond is er ook vanaf 21:00 uur een Silent Disco met drie Dj’s 

Zaterdag
Zaterdag wordt 's morgens om 09.30 uur het startsein gegeven voor het grote gemengde recreatietoernooi. Op vier velden spelen maar liefst 24 teams, met minimaal twee dames, zes tegen zes. 

Dit jaar met bekende teams die al jaren meedoen maar ook met nieuwe gelegenheidsteams. Zoals recreatieve-, familie-, buurt-, vrienden-, gelegenheidsteam, carnavalsverenigingen en caféploegen uit de gehele regio doen aan dit gezellige toernooi mee. 

Na de poulewedstrijden starten de finalepoules om 15.00 uur waarna omstreeks 16:30 uur de winnaar bekend is. Deze winnaar krijgt de “Marjolein de Vriend”-wisselbokaal mee naar huis.  

BBQ en Beachparty met “The Stickers”!
Voor ieder, zich vooraf heeft ingeschreven, start om 18:30 uur de goed verzorgde barbecue. Waarna om 21:00 uur, de Beachparty los barst met optreden van de Feestcoverband “The Stickers”.  

Zondag
Zondag bindt een twintigtal competitieteams uit Oost-Vlaanderen (Moerbeke en Assenede) Zeeland (Axel, Terneuzen en Zuiddorpe) en Brabant (Breda) de sportieve strijd aan. Er wordt gespeeld van 10:00 uur tot en met 17:00 uur 

De Heren- en Damesteams spelen minimaal zes wedstrijden verdeeld over drie velden. Dit op twee niveaus t.w. landelijke divisie (twee tegen twee) en regionale klasse (drie tegen drie). ’s Middags wordt op twee minivelden door twintig kinderen het SAVOK Minitoernooi gehouden. 

Kinderen tot en met 12 jaar spelen op hun eigen niveau twee tegen twee.

Voor meer informatie: www.savokbeach.nl  www.facebook.com/savokbeach

Door: Guido van der Heijden

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • FF wat anders. Franklin Fremouw donderdag 20 juni '24 • 09:00 uur
  • He goedemorgen! Leen Oele donderdag 20 juni '24 • 08:00 uur
  • He goedemorgen! Leen Oele donderdag 20 juni '24 • 07:00 uur
  • Studio 45 Lex de Groot woensdag 19 juni '24 • 20:00 uur
  • Studio 45 Lex de Groot woensdag 19 juni '24 • 19:00 uur
  • Onderweg. Richard van Damme woensdag 19 juni '24 • 17:00 uur
Bekijk meer