De afrit 13 op de E34/N49 in Zelzate-Oost gaat richting kust vanaf vrijdag 25 november een week lang dicht.

Geplaatst: 24 november 2022 om 15:43

De afrit 13 op de E34/N49 in Zelzate-Oost gaat richting kust vanaf vrijdag 25 november een week lang dicht. De afrit vormt de aansluiting met de Kennedylaan naar Gent en de Tractaatweg naar Terneuzen. Het verkeer vanuit Antwerpen naar Gent en het havengebied van North Sea Port zal zware hinder ondervinden.

Afrit 13 ligt op het snijpunt tussen twee heel belangrijke verkeersassen: de E34/N49 oost-west en de R4-Kennedylaan/Tractaatweg noord-zuid. Wie vanuit de richting van Antwerpen het havengebied. Gent, Zelzate, Nederland aan de rechteroever van het zeekanaal wil bereiken, neemt gewoonlijk in Zelzate-Oost de noordelijke afrit om zijn bestemming te bereiken. De afrit gaat dicht omwille van dringende herstellingswerken volgens het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De oprit richting kust blijft wel toegankelijk.

Dringende herstelling

AWV ziet zich genoodzaakt dringende herstellingswerken uit te voeren aan die noordelijke afrit richting kust. Het wegdek vertoont zware spoorvorming en dient volledig vernieuwd om de veiligheid van de weggebruikers te blijven garanderen. AWV heeft beslist die schade nog voor de winter te herstellen. De werken starten op vrijdag 25 november na de ochtendspits en zullen tot zaterdag 3 december duren. Die planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Zware hinder aan afrit

De noordelijke afrit gaat volledig dicht, wat voor ernstige hinder zal zorgen. Alle verkeer vanuit Antwerpen dat wil afrijden naar de Kennedylaan (R4-oost) richting Zelzate en Nederland zal een omleiding moeten volgen.

De omleiding loopt via de E34, de Zelzatetunnel en het afritcomplex 14 richting Gent naar de Jacques Paryslaan (R4-west). Aan het verkeerscomplex Rieme-Noord moeten de weggebruikers keren en terug naar de E34 richting Antwerpen rijden, om vervolgens de (zuidelijke) afrit 13 Zelzate-Oost te nemen naar de ‘cosmosrotonde’ ter hoogte van ArcelorMittal en het staalonderzoekscentrum OCAS. Daar kunnen ze zowel richting Gent (Kennedylaan) als Nederland (Traktaatweg) rijden.

Oprit blijft open

Vanaf de Kennedylaan en de Traktaatweg blijft de (noordelijke) oprit 13 richting kust wel toegankelijk, net als de op- en afrit 13 richting Antwerpen. Ook het doorgaand verkeer op de E34/N49 richting Antwerpen ondervindt geen hinder van de werken.

Men verwacht grote verkeersstremmingen rond Zelzate- Oost eWest, met name  bij de "Cosmosrotonde" en bij Debautshoek-Zelzatebrug.
Wie normaal de afrit 13 naar Zelzate Oost neemt (vóór de tunnel) richting  Nederland/Tractraatweg wordt geadviseerd de snelweg eerder te verlaten (en bv via Hulst te rijden). Wie naar Gent gaat kan het knooppunt aan de Cosmosrotonde vermijden door over Sas van Gent te rijden en de R4- West te nemen (Evergem, Wondelgem, enz)

 

 

Plattegrond en bron North Sea Port

Door: Rita Bardoul - GO-RTV

 

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Het Muziekpaleis John Westland zaterdag 15 juni '24 • 20:00 uur
  • Club Chique Neil Petrovich zaterdag 15 juni '24 • 19:00 uur
  • Vers Vinyl Sonja zaterdag 15 juni '24 • 18:00 uur
  • ZaMiBo Wouter Brakman zaterdag 15 juni '24 • 17:00 uur
  • ZaMiBo Wouter Brakman zaterdag 15 juni '24 • 16:00 uur
  • HitHoek Tim Hoek zaterdag 15 juni '24 • 15:00 uur
Bekijk meer